Incepand cu data de 10 mai, ALTEN Delivery Center Bucharest lanseaza competitia  Mechanical Design Awards.
Ideea unui „Mechanical Design Awards” a aparut deoarece ne dorim sa incurajam creativitatea noilor generatii de ingineri si sa o promovam cu ajutorul unei competitii, spunem noi, interactive si care le poate oferi studentilor o perspectiva mai  buna asupra viitoarei cariere profesionale. Astfel, ne dorim este sa sa organizam o competitie intre echipe de studenti/masteranzi care isi propune dezvoltarea unei solutii conceptuale a unui sistem electro-mecanic pentru a face conversia unui autovehicul cu motor termic la unul hibrid fara a aduce modificari majore ale componentelor existente. Studentii pot folosi toate modulele necesare din CATIA, iar alegerea tipului de autovehicul, precum si gradul de echipare initial al acestuia este la latitudinea concurentilor.

Concursul se desfasoara in perioada 10 Mai – 8 Noiembrie 2019. Acesta se desfasoara in Bucuresti, orgnizatorul avand sprijinul Facultatii de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice si a Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Concursul va fi compus din doua etape, respectiv: Etapa I – Selectie si Calificare si Etapa a II- a – Prezentare proiect si Premiere.

Etapa I se va desfasura in perioada 10 mai - 31 mai 2019. Etapa I va putea fi parcursa de concurenti online, acest lucru presupunand inscrierea unei schite de proiect pe adresa calin-Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Etapa a II-a - Perioada de lucru efectiv la proiect va fi intre 15 Iunie si 30 Octombrie 2019, ziua de 8 Noiembrie fiind dedicata Expunerii proiectelor si premierii acestora.

Participantii la Mechanical Design Awards pot fi studenti la Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Technologice si din cadrul Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica, oricare dintre specializari, in Anul 3 sau 4 - Licenta, sau Anul 1 sau 2 Master. Concursul va fi intre echipe, si fiecare echipa trebuie sa fie formata din 3 – 5 membri.

Conducatorul fiecarei echipe trebuie sa fie imperativ student sau masterand al IMST sau IMM in coditiile de mai sus. Totusi, acesta poate include in echipa sa si studenti de la alte facultati tehnice din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Regulamentul Oficial al concursului este disponibil și la adresa:
https://www.facebook.com/ALTENDeliveryCenterBucharest