sigla imst fundal trasparent1

ESTE PARTENER ÎN CONCURSUL NAȚIONAL

 

ftc

 

First Tech Challenge este competiție derulata la nivel global, in care România, născută din dorința dezvoltării tehnologiei în rândul elevilor printr-o competitie de robotica. În momentul de față, implicarea de care au dat dovada elevii din liceele românești se poate observa prin numărul de 53 de echipe din 33 județe participante la competiție. Fiecare echipă are un număr de 10-12 elevi care sunt mentorați de un cadrul didactic.
 

Facultatea IMST găzduiește HUB-ul de creație si antrenament pentru mai multe echipe din Bucuresti si este partener oficial al acestei competitii. Atat profesorii, cat si studenții sunt implicați ca voluntari în organizarea Concursului Național First Tech Challenge în poziții cheie, ca juriu sau arbitrii principali, dar și ca persoane de ajutor pentru echipe.

 
Scopul principal al competiție este de a oferi elevilor de liceu și coordonatorilor de echipe prilejul de a-și exemplifica abilitățile din STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematica) într-o ”provocare robotică”. Aceștia învață să programeze, să scrie linii de cod pentru robot, să conducă un robot, să comunice și să lucreze cu membrii echipei.  
 
Te așteptăm în perioada 25-26 martie între orele 9-15 la Sala Polivalentă pentru a susține cele 53 de echipe participante!
 

  

Vrei să observi activitatea elevilor în HUB?
 
Toate detaliile competiției le găsești pe http://www.firstromania.com/
 
image