NEWSLETTER UEFISCDI
| 2 decembrie 2021 |

 

 

 
 
 

Plan de Egalitate de Gen în UEFISCDI

cdi1

 

Resurse Umane, Guvernanță Instituțională, Comunicare Instituțională, Hărțuire sexuală/morală, Finanțarea cercetării, Ecosistem de inovare sunt direcțiile de acțiune care fundamentează Planul de Egalitate de Gen în UEFISCDI pe care ni l-am asumat, o premieră în rândul instituțiilor publice din România.

Astfel, deschidem discuția, în cadrul comunității CDI, despre importanța egalității de gen. Vom putea atinge potențialul în CDI doar dacă reușim să-l transformam într-un mediu incluziv, pentru că egalitatea, diversitatea și incluziunea sunt pilonii unei culturi sănătoase a inovării.

www.gep.uefiscdi.ro este portalul în care găsiți informații despre ce înseamnă un Plan de Egalitate de Gen, care sunt măsurile propuse la nivelul UEFISCDI, precum și câteva modele ale unor instituții de prestigiu din Europa.

Dacă sunteți interesat(ă) de subiect și doriți să cunoașteți mai multe pentru a demara o inițiativă similară în instituția pe care o reprezentați, scrieți-ne la 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Evenimente

 

cdi2

Marți, 7 decembrie 2021, în intervalul orar 15:00 – 17:00, va avea loc evenimentul online ”Tranziția de la învățământul preuniversitar la învățământul terțiar” dedicat promovării rezultatelor cercetărilor realizate în cadrul proiectului ”Calitate în învăţământul superior: internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc - POCU-INTL”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării  disponibile 
aici

 

cdi3

Antreprenoriat bazat pe inovare: povești de succes este un eveniment realizat de UEFISCDI în parteneriat cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA), care va avea loc în cadrul unei noi ediții a Cafenelei de Inovare organizată miercuri, 15 decembrie 2021, ora 16:00.

Evenimentul are ca scop informarea cercetătorilor și a actorilor din mediul privat cu privire la transferul tehnologic și antreprenoriatul bazat pe inovare.

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării disponibile 
aici

   

 

cdi4

UEFISCDI, în calitate de Operator Program Cercetare - Granturi SEE și Norvegiene, lansează luni, 6 decembrie 2021, podcast-ul ”Research in the spotlight” ce îi are ca protagoniști pe directorii Proiectelor Colaborative de Cercetare finanțate în cadrul competiției SEE 2018.

Vă invităm să urmăriți episoadele ce vor fi disponibile, săptămânal, în paginile UEFISCDI din social media.